De Carawela Oven

Bekijk hier onze mooie Carawela Pizza oven!

Uw Carawela pizzaoven is gemaakt met de beste materialen en perfect geïsoleerd.

De voor- en achterkant  zijn 100% gemaakt van roestvrij staal 304.
De buitenkant  van de oven is gemaakt van 1,2 mm aluminium en is geverfd met een poeder coating . De  wanden van de oven aan de bovenkant, onderkant en zijkanten, is de tussen ruimte  gevuld met een keramische vezeldeken om een ​​optimale isolatie te bereiken. Dit houdt het binnenste van de oven zo heet mogelijk en zorgt ervoor dat de buitenkant  van de oven op een veilige temperatuur is tijdens gebruik. De verwijderbare deur is gemaakt van roestvrij staal 304, met een handvat en 6 ventilatieopeningen van 20 mm, 3 aan elke kant van de handgreep. De vuurvaste kleibakstenen, die op de vloer van de ovens worden gelegd, zijn 3 cm dik en helpen de warmte van het vuur in de oven te absorberen, uit te stralen en te houden.

 

Onderhoud aan uw Carawela oven

Na verloop van tijd (zoals het geval is bij elke hout gestookte oven), kunnen de bovenkant van de opening en de deur van uw CARAWELA-oven zwart worden als het roet van het vuur zich ophoopt. Dit is heel eenvoudig te verwijderen door eenvoudig de ovenopening te reinigen met water en zeep en een zachte spons.

De buitenhuid van uw oven kan ook worden schoongemaakt met water en zeep en indien nodig een zachte spons.

De bodem van de oven moet worden ontdaan van as en sintels als ze eenmaal helemaal koud zijn. Zodra u deze hebt verwijderd, maakt u de stenen schoon met een zachte, natte doek en een kleine hoeveelheid afwasmiddel. Dit proces houdt de stenen van uw oven in de beste staat en zorgt ervoor dat uw oven klaar is voor gebruik wanneer u hem de volgende keer gaat gebruiken.